قیمت پروفیل

در این مقاله به معرفی انواع پروفیل و قیمت پروفیل می پردازیم

پروفیل های ساختمانی چیست؟

قیمت پروفیل

در صنعت ساختمان از مصالح مختلفی استفاده می شود که هر کدام دارای ویژگی ها و مصالح متفاوتی هستند. یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی، انواع مصالح فلزی مانند پروفیل های ساختمانی فولادی است. پروفیل های فولادی دارای مقاطع ثابت در طول مشخصی هستند که برای بهبود کیفیت و سرعت در صنایع مختلف به ویژه در پروژه های ساختمانی استفاده می شوند.

تاریخچه پروفیل

تاریخچه پروفیل های فولادی مربوطه به سال 1890 می باشد، زمانی که مهندسان در اسکاتلند از ورق های رولی استفاده می کردند که برای ساخت یک پل به طول 521 متر پرچ شده بود. حدود دو دهه بعد، برادران Mannsman برای سهولت در اتصال قطعات و سازه ها، سوراخ های مورب روی این رول های ورق ایجاد کردند و به تولید گسترده این پروفیل ها پرداختند.

فرآیند بهینه سازی

این فرآیند بهینه سازی توسط مهندسان مختلف تا جنگ جهانی دوم ادامه یافت، زمانی که صنعت جوشکاری رشد چشمگیری داشت. در طول جنگ جهانی دوم، سازندگان با استفاده از جوشکاری یکپارچه موفق به تولید مقاطع با ضخامت کمتر و بدون درز شدند. پس از جنگ جهانی دوم، مولر دستگاهی را اختراع کرد که به راحتی می‌توانست برش‌های دایره‌ای و مستطیلی را روی پروفیل‌ها ایجاد کرد. در این سال ها طی اقدامات انجام شده، تولید مقاطع فولادی توسعه قابل توجهی یافت.

انواع پروفیل های فولادی

به طور کلی پروفیل ها با توجه به شکل ظاهری، میزان باربری، روش تولید، فرآیند تولید و مواد به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند.

با توجه به شکل ظاهری پروفیل ها، پروفیل ها به دو دسته باز و بسته تقسیم می شوند که هر کدام دارای سطوح مقطع متنوع و ویژگی های خاص خود می باشند.

برای اطلاع از قیمت پروفیل با ما همراه باشید..

پروفیل های بسته

پروفیل های بسته یا قوطی پروفیل با سطح مقطع خالی به شکل مربع، مستطیل و دایره می باشند که معمولاً به عنوان پروفیل شناخته می شوند. سطح مقاطع کوچک پروفیل های بسته در ساخت انواع نرده، درب و پنجره، راه پله، پایه میز و صندلی و … قابل اجرا می باشد. بخش های بزرگی از آنها اغلب در ستون های ساختمانی و به طور کلی در جاهایی که مقاومت بالایی لازم است استفاده می شود.

پروفیل های باز

پروفیل های باز سطح مقطع مربع یا مستطیل کامل ندارند و به طور کلی یک یا چند تا از آنها باز هستند. با توجه به نیاز مصرف کنندگان در ساخت اقلامی مانند ناودانی، تیرآهن، نبشی، پروفیل پانچ، تسمه میلگرد، چهارپا و …. استفاده می شوند. یکی دیگر از دلایل تولید این پروفیل ها امکان نصب راحت تر می باشد. این محصولات اغلب با نام خاص خود در بازار خرید و فروش می شوند و کاربردهای زیادی دارند. شکل مقطع پروفیل باز می تواند شبیه یکی از حروف Z، T، U، C، G باشد.

مزایای اصلی استفاده از پروفیل های باز به شرح زیر است:

نصب آسان، استحکام بالا، وزن کم، کم هزینه و مقرون به صرفه

دسته دیگر پروفیل ها بر اساس میزان بار است که به دو دسته پروفیل های سبک و سنگین تقسیم می شوند.

پروفیل های سبک با استفاده از ورق سرد (روغنی) و از نوع سنگین ورق مشکی تولید می شوند. همچنین نوع سبک به محصولاتی با ضخامت کمتر از 1.5 و نوع سنگین با ضخامت های بیشتر از 1.5 اطلاق می شود. از نظر کاربرد معمولاً در مواردی که نیاز به تحمل نیروی زیاد باشد از نوع سنگین استفاده می شود. از نظر قیمت، قیمت پروفیل سبک بالاتر است، اما در نهایت به دلیل محاسبه قیمت بر واحد وزن، قیمت این محصول نسبت به نوع سنگین کمتر است.

پروفیل ها بر اساس روش های تولید به چند دسته تقسیم می شوند. قوطی و پروفیل را می توان به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم تولید کرد. همچنین نحوه تولید بستگی به امکانات دستگاه ها دارد و متناسب با امکانات دستگاه خواهد بود.

روش تولید مستقیم

در روش مستقیم ابتدا با خم کردن ورق، زوایا و اشکال اعمال می شود. سپس لبه های ورق دو به دو جوش داده می شود تا سطح مقطع مورد نظر تشکیل شود. در انتها، پروفیل توسط اره اتوماتیک برش داده می شود تا برای مراحل بعدی بسته بندی و نصب مشخصات آماده شود.

روش تولید غیر مستقیم

در تولید غیرمستقیم قوطی پروفیل، ابتدا ورق فولادی به یکی از سه روش لبه‌سازی، شکل‌دهی مرکزی و شکل‌دهی از طریق شعاع ورق به لوله تبدیل می‌شود. بعد از آن، لوله تغییر شکل داده و به عنوان مقطع در نظر گرفته می شود. در این روش با تولید لوله اولیه و با تعویض چند قالب در قسمت سایزینگ می توان چندین نوع پروفیل به مقاطع مختلف تولید کرد. این روش نسبت به تولید مستقیم پروفیل ها در خط جوش، انحنای سطح و اندازه اضلاع دقت کمتری دارد.

انواع پروفیل های ساختمانی بر اساس فرآیند تولید

در حال حاضر روش های مختلفی وجود دارد که می توان پروفیل هایی با مزایای متفاوت تولید کرد. یکی از روش های تولید پروفیل استفاده از دستگاه های Rolling می باشد. در روش Rolling با استفاده از دو غلتک، شکل دهی ورق فلز طی فرآیندی تدریجی انجام می شود.   Rolling یا روش غلتکی به دو صورت گرم و سرد انجام می شود که هر کدام ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند. تولید پروفیل را می توان در دماهای بالا (غلتک گرم) یا در دمای اتاق (غلتک سرد) انجام داد. دما در نتیجه تولید، نقش مهمی ایفا می کند. از هر دو روش غلتک سرد و گرم می توان برای تولید پروفیل های ساخته شده از فولاد معمولی یا ضد زنگ استفاده کرد، اما محصول نهایی هر کدام دارای خواص متفاوتی می باشد.

برای استعلام قیمت پروفیل با مشاوران و کارشناسان ما تماس بگیرید.

پروفیل های غلتکی گرم

عموماً از این روش برای تولید انبوه استفاده می شود. مقاطع توخالی تولیدی در این روش در دمای هوای بالای 1800 درجه فارنهایت گرم می شوند و پایه های غلتکی روی آنها حرکت می کنند تا ورق های فولادی را تغییر شکل دهند. همچنین به دلیل دمای بالا در پروفیل ها، ویژگی مقاومت در برابر خوردگی افزایش می یابد و نگهداری آنها در هوای آزاد محدود نخواهد بود.

پروفیل های غلتکی سرد

پروفیل غلتکی سرد مشابه مدل گرم است، با این تفاوت که فرآیند در دمای اتاق انجام می شود. تولید مقاطع توخالی به روش غلتک سرد به گونه ای می باشد که صفحه فولادی در دمای معمولی هوای اتاق توسط پی های غلتکی تحت فشار قرار می گیرد و تغییر شکل می دهد. نتیجه استفاده از این روش تولید سطوح با دقت بالا و قطعات با استحکام بالا می باشد. دقت اشکال و مقاطع در این روش بسیار بالاست. پروفیل های به روش غلتک سرد برای ساخت دوار و بسیاری از ملزومات صنعتی مناسب بوده و برای کارهای سبک ساختمانی مانند ناودانی، چهارچوب درب ساختمانی و … قابل استفاده می باشد.

قیمت پروفیل در بازار امروز بسیار دارای نوسان می باشد. برای کسب اطلاعات در زمینه قیمت با کارشناسان ما در پارس بام بسکابادی تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.