انواع ورقهای گالوانیزه رنگی

انواع ورقهای گالوانیزه رنگی چیست؟

انواع ورقهای گالوانیزه رنگی عبارتند از ورقهایی که با یک لایه رنگ کوره ای رنگ می شود. این ورقها باتوجه به زیبایی که دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع ورقهای گالوانیزه رنگی در مقابل رطوبت واسید و آسیب های محیط بیرونی استحکام د ارند.

از نظر شکل در انواع مختلف مانند ذونقه ای و کرکره ای وسفال پالرمو وجود داردکه هرکدام کاربرد خاص خود را دارد.

مراحل ساخت ورق گالوانیزه رنگی

در اینجا مراحل ساخت ورق گالوانیزه رنگی را بیان می کنیم. برای این منظور ابتدا باید سطح ورق ها ،صاف و یکنواخت باشد. جهت چربی زدایی پولیش می کشند.

سپس توسط غلتک های مربوط بورس کاری می کنند. این کار باعث می شود سطح ورق صاف و یک دست شود.سپس آنها را با آب می شویند. و بعد باید از هوای گرم عبور داد تاسطح فلز به خوبی خشک شود.

انواع ورقهای گالوانیزه رنگی

1– ورق گالوانیزه رنگی طرح سفال پالرمو:

این نوع ورقها ضخامتی 0/5 میلی متر دارند. معمولا جنس آن رنگ کوره ای می باشد. در مقابل آسیب های محیط مقاومت بالایی د ارند. معمولا در سقف بناهای ساختمانی کاربرد دارند. ویلاهای شمال از این نوع می باشد. زیبایی خاص دارد. نصب وراه اندازی آن بسیار آسان است. از لحاظ قیمت ارزان تر از محصولات مشابه است و همچنین در برابر زلزله بسیار مقاوم است. از دیگر خصوصیات آن می توان به سبک و ایمنی بالای آن اشاره کرد.

2- ورقهای گالوانیزه رنگی طرح شادولاین:

این نوع ورقها در سوله های بزرگ وسقفهای بزرگ بسیار کاربرد دارد.

ضخامت نرمال خاصی ندارد به همین دلیل مشتری با توجه به نیازش ضخامت را مشخص می کند.

عرض این ورق مانند ورق های قبلی در اندازه های 100 و 25 سانتی متر می باشد. یکی از مزیت های مهم این ورقهای گالوانیزه قیمت مناسب آن می باشد.

ورق های گالوانیزه رنگی طرح شاد و لاین در مقابل انواع فشار مقاومت دارد. بیشتر در مکان های صنعتی استفاده می شود. یکی از کاربردهای آن که در مکان های صنعتی استفاده می شود راه اندازی و نصب آسان آن می باشد.

این نوع محصول معمولا به شکل سفالی در کارخانه فولاد مبارکه اصفهان تولید می شود. همچنین این نوع ورقها در رنگهامتنوع تولید وبه بازار عرضه می شود.

وزن کم این محصول باعث می شود در برابر ایمنی محیطهای صنعتی مقاوم می باشد و همچنین در مقابل آتش سوزی مقاوم می باشد.

3- ورق رنگی گالوانیزه طرح کرکره ای (سینوسی):

ساخت این ورق ها بوسیله پرس می باشد. این نوع ورق ها یکی از قدیمی ترین ورق های رنگی گالوانیزه می باشد.

به شکل موجهای سینوسی می باشد.عرض این ورق به صورت استاندارد بین 100 سانتی متر و125 سانتی متر می باشد.

بیشترین کاربرد این ورق در سوله ها و مکان های کاری وصنعتی است. به دو صورت کرکره ای ریز و درشت در بازار عرضه می شود. این محصول در مقابل آب باران مقاوم است.

توصیه متخصصین این است که برای بالا بردن سطح کیفیت ورق ازکارخانجات ایر انی بجای کارخانجات خارجی استفاده کنید.

4- ورق رنگی گالوانیزه طرح ذوزنقه:

این ورق دارای خم های مستطیلی ومربعی خاصی است. این ورق ها مقاومت به علت اینکه د ارای خم هایی هستند بالا می باشد.

این ورقهابرای مکان هایی که دارای فشار زیاد است مناسب است . این ورقها معمولا در ساخت کاتینر ودرب گاراژهاو درسقف دیوارهای بناها و کانکس کاربرد دارد.

این ورقها دارای رنگها وطرحهای مختلف تولید می شود. قیمت این محصول به طرح و رنگ آن بستگی دارددرعرض های 100و125 سانتی متری تولید و بازار عرضه می شود.
ضخامت این محصول هرچه بیشتر باشد عمر زیادتری را متحمل می شود. در برابر ضربه و حرکت مقاوم است. مقاومت در مقابل زنگ زدگی از دیگر خصوصیات بارز این ورق می باشد.

یکی از فاکتورهای اصل بودن آن این است که رنگ آن یکدست می باشد.وهمچنین رنگ در برابر شرایط جوی مقاوم بوده است .

5- ورق رنگی گالوانیزه طرح ژنوا:

کاربرد این محصول به عنوان پوشش ساختمان و ویلا کاربرد دارد. این نوع ورق یک نوع ورق سفالی زیبا وپرکاربرد می باشند. برای سایه بان های مختلف و لوکس استفاده می شود. استحکام ضخامت این ورق 0/50 می باشد. از مزایای این ورق میتوان به راحتی نصب وراه اندازی آن اشاره کرد. رنگ این محصول کوره ای می باشد.

مزایای انواع ورقهای گالوانیزه رنگی

  1. هزینه مناسب
  2. هزینه ­­­­کمتر در نگهداری وتعمیرات
  3. عمر طولانی
  4. دارای استاندارد جهانی
  5. محافظت به طور اتوماتیک در برابر صدمات محیطی
  6. دوام بالا
  7. به هدف رسیدن در زمان کوتاه
  8. فرم وشکل دهی آسان
  9. دارای ظاهری زیبا

کاربرد ورق های گالوانیزه رنگی

درصنایع لوازم خانگی

تجهیزات ترافیکی

ساخت و ساز

صنایع الکترونیک

کوتینگ در ورق گالوانیزه رنگی چیست؟

کوتینگ همان روی می باشد که روی سطح فلز قراردارد. هرچه میزان روی در ورق گالوانیزه آن بیشتر باشد لایه ی روی آن ضخیم تر می شود.بنابراین قیمت آن افزایش پیدا می کند.

گالوانیزه چیست ؟

روشی است که در آن قطعات پس از ورود در وان های مذاب پوششی از روی خالص یا آلیاژ روی و آهن می شوند. به روش متالوژیکی به فلز پایه متصل می شود. این فرایند در حال حاضر به دو روش گالوانیزه خشک وگالوانیزه تر صورت می گیرد.

گالوانیزه خشک : قطعات تولید شده در محلول کلرید آمونیاک روی قرار می گیرند. بعد از آن وارد مرحله ی خشک کن می شوند و بعد وارد مرحله بعدی یعنی مذاب می شود.

گالوانیزه تر:این روش محلول کلرید آمونیاک روی برسطح مذاب پاشیده شده سپس قطعات تولید شده مستقیما وارد فلاکس مواد مذاب می شود.

برخی از انواع فرآیندهای گالوانیزیسون

  1. پیش گالوانیزیسون : دراین فرآیند ابتدا ورق ها با یک مایع تمیز می شوند. سپس وارد یک استخر پر از روی به حالت رفت و برگشت می شود. سپس باعث تولید ورق هایی با یکپارچگی و یک دستی بیشتری می شود.
  2. گالوانیلینگ : در این فرآیند ورق های گالوانیزیسون به دوحالت گالوانیزیسون گرم و گداختگی تولید می شود. سپس سطح روی آن توسط فلز روی پوشانده می شود. در کوره های گداخته قرار می گیرند. محصول به وجود آمده آلیاژ روی آهنی دارد که دارای مقاومت بالایی است.
  3. گالوانیزیسیون به روش غوطه وری در مذاب : این فرآیند در چهارمرحله انجام می شود.

مرحله اول چربی گیری می باشد: قطعات ابتدا با حمام های داغ شستشو می شوند تا ازآلودگی ها پاک شوند. سپس در مرحله دوم  بارگذاری یا تعلیق قطعات معلق نگه داشته می شود تا محلول شست وشودربین قطعات نفوذ پیدا کند. مرحله سوم اسید شویی می باشد. اگر قطعه دچار زنگ زدگی شود این مرحله توسط محلول های اسید کلرید به خوبی شست وشو می شود. مرحله 4 ام مرحله فلاکسینگ است. در این مرحله قطعات شستشو می شوند. وارد حمام های گرم کلرید آمونیاک روی می شوند. به این جهت که تا سطح فولاد آماده ی آغشته شدن با مواد مذاب روی شود. مرحله پنجم مرحله گالوانیزه گرم است. در این مرحله فلز روی سطح پوشانده می شود. و مرحله ششم مرحله آخر است که مرحله خنک کردن نام دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.