پروفیل

پروفیل چیست ؟

پروفیل درصنایع مختلف کاربرد فراوان دارد. در صنایع ساختمانی یکی از پر کاربردترین مصالح انواع مصالح فلزی می باشد . کاربرد این مصالح فلزی به جنس وشرایط آن بستگی دارد که در کدام بخش از صنعت ساختمان استفاده شود.

دراین مقاله به مفهوم کلی پروفیل و انواع و کاربرد آن می پردازیم. چنانچه قصد خرید دارید می توانید از کارخانه پارس بام بسکابادی با قیمت مناسب خرید خود را انجام دهید.

تعریف پروفیل

مقاطع ثابت : دارای مقاطع ثابت با طول زیاد می باشد. این نوع پروفیل در صنایع ساختمانی وماشین سازی به کار می رود، پروفیل به زبان انگلیسی به معنی تجهیزاتی است که در ساخت درب وپنجره، لوله ساختمان استفاده می شود.

پروفیل

انواع پروفیل

پروفیل به طور کلی به چند دسته تقسیم می شود:

ساختمانی :

این نوع از به سه دسته پروفیل نورد گرم، پروفیل نورد سرد و پروفیل مرکب تقسیم می شوند.

در اینجا به تعریف مختصری از آنها می پردازیم.

نورد گرم :

این نوع به شکل قوطی می باشد و از شمس فولادی ساخته می شود.

نورد سرد:

این نوع به صورت ناودانی می باشد وبرای کارهای ساختمانی سبک کاربرد دارد

مرکب :

این نوع از اتصال چند پروفیل نورد گرم وسرد تشکیل می شود. این نوع پروفیل ساختمانی به دوشکل باز و بسته ساخته می شود.

پروفیل درب وپنچره ، پروفیل کرکره برقی و یو وی سی به دلیل بسته بودن آنها به پروفیل بسته معروف هستند. تیرآهن ، تسمه و میلگرد جزء پروفیل های باز هستند

کامپوزیتی :

بیشتر در ساختمان سازی بکار می روندوبیشتر در مناطق مرطوب وجایی هایی که احتمال خوردگی زیاد است رواج دارد.

آلومینیومی :

این نوع محصول درصنعت و ساختمان سازی به کار می رود. درصنعت به عنوان قطعات صنعتی استفاده می شود ولی در ساختمان در ساخت درب و پنجره کاربرد دارد.

گالوانیزه:

این نوع محصول در مقاومت پنجره های یو وی سی به کار می رود.یکی از مزایای آن در پنجره ها این است که از هرز شدن پیچ ها وافتادگی شوای درب و پنجره جلوگیری می کند.ضخامت این پروفیل ها از 1 میلیمتر شروع می شود و به دو میلی متر افزایش می یابد.

انواع کاربرد در صنعت ساختمان

  • درب وپنچره های آلومینیومی یا آهنی
  • ساخت وتولیدنرده های فلزی
  • ساخت ستون واسکلت فلزی ساختمان
  • ساخت شاسی تریلرها ونفت کش ها
  • در صنعت خودروسازی
  • درساخت پایه میز وصندلی های فلزی
  • درساخت پوشش سوله فلزها
  • ساخت درب کرکره ای مغازه ها

عواملی که برقیمت پروقیل تأثیر دارد.

  • اندازه وابعاد سطح مقطع
  • طول
  • ضخامت
  • نوع بسته بندی
  • جنس مواد بکاررفته درآن
  • نوع ساخت

غیر از این عوامل عواملی دیگر هم مثل میزان عرضه وتقاضا ونوسانات دلار در قیمت آن تأثیر دارد.

روش آماده سازی ورق مصرفی برای پروفیل

برای ساخت این محصول از نورد سرد استفاده می شوددر این جا به روش تولید ورق مصرفی برای پروفیل می پردازیم

1- مواد اولیه :

برای ساخت این محصول از ورق گرم استفاده می کنند. ورق گرم تولید داخل می باشد. درصورت کمبود از خارج تهیه می شود و باید از نظر کیفیت در حد مطلوبی باشدتا درتولید پروفیل دچار مشکل نشود.

این ورق مصرفی دارای ترکیبات مشخص شیمیایی شامل سیلیس ،گوگرد ومنگنز وفسفر می باشد. هر کدام دارای درصدی از این مواد می باشد.این ورق ها پس از ورود به کارخانه پارس بام بسکابادی انبار می شوند تا وارد مرحله بعد شوند.

2- برش کلاف:

ورق با دستگاههایی مخصوص به اندازه های مشخص تقسیم بندی می شود.این دستگاه های مختلف با توجه به سفارشات ونحوه استفاده دارای قسمت های مختلف می باشد. بعضی از این دستگاه ها تمام اتوماتیک وغیر اتوماتیک می باشند.

این دستگاه دارای ذخیره کلاف و میز حمل و کلاف گیر و سیستم بازکننده طوقه ها وسیستم کنترل شده کناره برای تنظیمات بهتر می باشد. صاف کننده ورق وقرقره های هدایت شده ورق و غلطک تغذیه ورق، نگه دارنده نوارها،نهایت نوار جمع کن می باشد.

حرکت نوارها به طرف جلو ادامه پیدا می کند. از دوشافت جدا کننده عبور داده می شود که تیغه های کوچکی بر روی آنها قرارگرفته است. سراولیه نوارها بریده می شود ونوارجمع کن دارای گیره مخصوصی می باشدکه آن را درگیر می کند.قطر آن توسط سیستم هیدورلیک باز می شود.

این عملیات باعث جمع شدن گیره وگرفتن سرنوارها می شود.درپایان زمان تخلیه نوارها،با عمل جمع شدن نوارگیر، داخلی ترین نوارها جدامی شود. می توان نوارها را توسط میز متحرک وصفحه ای که درجهت محور اصلی می باشد به خارج هدایت کرد.

از این مرحله به بعد، کشیده شدن ورق توسط نوار جمع کن انجام می شود. این مرحله تاتمام شدن کل کلاف ادامه می یابد. در مرحله آخر نوارها دسته بندی می شوند. و به قسمت های مختلف خط تولید انتقال پیدا می کند.

3- تولید لوله و پروفیل:

به دوروش مستقیم وغیر مستقیم انجام می شود.روشی که انتخاب می شود بستگی به امکانات ماشین از نظر طراحی دارد. تولید پروفیل به صورت مستقیم انجام می شود.

دستگاه تولید دارای قسمت های مختلف از جمله تغذیه نوار، گیوتین ،قسمت جوش سروته نوار،انباره ،فرمینگ از دوقسمت فرم دهنده اولیه ونهایی تشکیل می شوند. قسمت جوش دولبه ، براده برداری وسردکن و خمش وپیچش گیر، اره اتوماتیک ودرآخر میز تخلیه می باشد.

با توجه به دستگاه باید بدانیم برای چه تولیداتی طراحی می شوند. قسمت های ذکر شده با مقداری تغییر در اندازه وسایز ساخته می شوند. عملیات اصلی این دستگاه ها، شکل دادن به ورق در حال عبور از بالا و پایین و درحال چرخیدن دروازه های مختلف می باشد. تولید محصول که به روش سرد انجام می شود.

سخن اخر

در این مقاله به صورت جامع به تعریف و انواع وکاربردآن در صنعت ساختمان سازی و مراحل ورق مصرفی تولید پروفیل می پردازیم. در اکثر ساختمان ها ازاین محصول استفاده می شود. برای افزایش ایمنی و مقاومت و کاهش وزن سازه و ساختمان سازی استفاده زیادی می شود. این محصول حتی در خودروسازی و تجهیزات مختلف اعم از نظامی و پزشکی که از مقاومت بالای پروفیل استفاده می شود بهره می برد. پروفیل در انواع و قیمت های مختلف وجود دارد. هر مدل از پروفیل ها برای قسمت های مختلف یک سازه استفاده می شود. مهندسین عمران می توانند در این زمینه به شما کمک کنند که در چه قسمتی از سازه از کدوم مدل پروفیل استفاده می شود. هرچه ضخامت پروفیل بیشتر باشد قیمت بالاتری این پروفیل دارا می باشد. نظر خود را در مورد نوع ضخامت برای ما ارسال نمایید.

ما در کارخانه پارس بام بسکابای تولید انواع پروفیل و گالوانیزه و انواع سقف شیبدار را داریم و شما می توانید با یک تماس با ما از فروشگاه پارس بام بسکابادی خرید را با قیمت مناسب انجام دهید.قبلا از حسن انتخاب شما کمال تشکر راداریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.